Waarom je gehoorapparaat verkopen?

Er zijn diverse redenen waarom een hoortoestel in een laatje is beland. Het kan zijn dat het verkeerde hoortoestel is gekocht en deze niet past bij de wensen en eisen die je hebt. Het is ook mogelijk dat je een nieuw hoortoestel hebt gekocht en het oude hoortoestel niet meer wordt gedragen. Een reden die we niet zelden horen is dat een familielid overleden is en het hoortoestel daardoor niet meer wordt gedragen.

Een hoortoestel kan nog geld waard zijn, waardoor het zonde is om deze in een laatje te laten liggen.

Redenen om je hoortoestel te verkopen.

1. Verdien aan je hoortoestel
Een hoortoestel in een laatje stoppen, is zonde. Je zou er namelijk nog aan kunnen verdienen. Vooral als het hoortoestel nauwelijks is gedragen, kan deze nog veel waard zijn. Met dit geld zou je weer een nieuw hoortoestel kunnen kopen óf natuurlijk kunnen sparen voor iets anders!

2. Maak een milieubewuste keuze
Omdat Gehoorapparatenverkopen.nl je gehoorapparaat een tweede leven geeft, verlengen we de levensduur. Hierdoor wordt de CO2 uitstoot verminderd, omdat er nog geen nieuw hoortoestel geproduceerd hoeft te worden. En dat terwijl jij geld verdient aan het hoortoestel dat je niet gebruikt!

Wist je dat er in de levenscyclus van een set niet oplaadbare hoortoestellen (twee hoortoestellen) maar liefst 30 tot 60m3 water wordt gebruikt? Het meeste water wordt gebruikt tijdens de productiefase. Daarnaast kost het tussen de tussen de 7 en 17 kg aan CO2 uitstoot om een hoortoestel te produceren.
Dit betekent dat als je een tweedehands hoortoestel koopt, je watergebruik en CO2 uitstoot verminderd, omdat je er geen geen nieuw hoortoestel gemaakt hoeft te worden. Het milieu heeft de schade al gehad, maar hoeft dit niet nóg een keer te ondergaan voor een nieuwe set hoortoestellen. Een refurbished hoortoestel is daarom een milieubewuste keuze!

3. Maak een ander blij!

Het hoortoestel verkopen levert niet alleen jou geld op, je maakt er ook een ander blij mee. De koper kan namelijk voor véél minder geld een hoortoestel kopen!

Samenvattend: je stimuleert de duurzame levenscyclus van producten, je maakt een ander blij én je verdient er zelf aan.

4. Voorkom gehoorschade van een ander

Een gehoorapparaat zelf via Marktplaats verkopen kan gevaarlijk zijn voor de koper. Als men namelijk niet naar een audicien gaat en zelf gaat proberen het hoortoestel te gebruiken, dan kan dat gehoorschade opleveren.

Wil je jouw gehoorapparaat verkopen? Vraag een vrijblijvende taxatie aan!
035-3039105
Vrijblijvende taxatie